UPUSTVO ZA UPOTREBU Perike

Ukoliko se odlučite na kupovinu i korišćenje perika, tupea, umetaka, znajte da je pravilno odžavanje pola posla. Održavanje perika od prirodne ili sintetičke kose znatno produži njihov vek. Uz to, vaša perika će uvek izgledati novo i spremno. Adekvatan postupak pranja i sušenja omogućava da perike zadrže svoj prvobitan oblik!

Perike se peru isključivo mlakom vodom i to blagim šamponom. Idealno bi bilo da koristite šampone namenjene za perike, jer njihova nežna struktura neće oštetiti dlaku perike. Perika bi trebalo da se potopi u sud sa vodom i šamponom i tako provede desetak minuta. Nakon ovog koraka perika se ispere i ponavlja se proces balzamom. Isti proces ponavljate za umetke.

Najbolje je da periku sušite prirodno i bez izvora toplote poput peći, fena, radijatora i slično. Često se za sušenje perike postavljaju na stalak. Imajte na umu da se perike i umeci od prirodne kose mogu do određene mere izlagati toploti, isto kao i vaša prirodna kosa, ali će to umanjiti njihov vek trajanja i kvalitet. Umeci se obično suše na peškiru u horizontalnom položaju.

Perika se češlja potpuno suva. Ukoliko ste koristili preparate koji su namenjeni perikama, ovaj proces ne bi trebalo da vam oduzme previše vremena. Za raščeljavanje je najbolje koristiti namenski pravljene četke i češljeve. Perike možete češljati običnim češljevima ali se ona svakako lakše i adekvatno održava namenskim alatom.

Ukoliko periku nosite svakog dana, logično će njeno pranje biti češće. U ovom slučaju vašu periku operite barem jednom nedeljno, isto kao što bite prali sopstvenu kosu. Masnoća sa temena glave, lica i znoj mogu uticati na kvlitet perike, te je redovno održavanje ključ dugovečnosti.

  • Strogo izbegavati sva veštačka zagrevanja (fen)
  • Periku ne možete farbati.
0
GODINA POSLOVANJA
0
+
ZADOVOLJNIH KORISNIKA
0
+
MODELA PERIKA
Specijalna ponuda
UZ SVAKU KUPLJENU PERIKU
POKLON TURBAN
Perike BEA

Refundacija u iznosu 5200,00 uz nalog koji dobijate od izabranog lekara (sifra za periku je 221)
Nalog nije potrebno overavati u RFZO-u

+381 62 455-854